Nytt recept från Lena



Hej på er!
Här kommer en personlig favorit! Passar bra nu när sommaren står för dörren.
Smaklig måltid och ha en bra vecka.
Lena



Matjestårta
                                  10-12 bitar



Tillagningstid: ca 30 minuter + 3-4 timmar att stelna.


Botten:     75 g smör eller margarin

                 300 g kavring


Fyllning:   4 gelatinblad

                 2 burkar (á 200 g) matjesill

                 1 rödlök

                 250 g kesella

                 3 dl gräddfil


Garnering:  kokta äggklyftor, gräslök, purjolök, rädisor


Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare.

Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen till en botten,

i en bakform med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter.

Ställ formen i kylskåp ca 15 minuter så att bottnen kan stelna.


Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Finhacka sill och lök.

Blanda hacket med kesella och gräddfil. Smaka eventuellt av med lite

sillspad. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme

i en kastrull. Låt svalna lite.

Blanda gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbottnen.

Ställ i kylen för att stelna. Det tar ca 3-4 timmar.


Garnera med skivor av rädisor, hackad gräslök, strimlor av purjolök

och kokta äggklyftor.


Nytt recept från Nisse!




Hej på er!
Fick ett trevligt inlägg från Eriksson i Eggvena för en tid sedan!
Här kommer ett recept på grillade revben som jag personligen gillar. Ha  det gått och ta vara på ledigheten i under långhelgen.
Smaklig måltid!
Nisse



GRILLADE REVBEN

För bästa grillresultat; låt koka revbenen i en kryddlag innan de grillas.

Kryddlag; Salt, peppar och någon personlig smak som timjan.

Smält honung, sirap, olja och citron med salt o peppar. Pensla detta på revbenen under grillning


RSS 2.0