Nytt recept från Lena

Hej på er!
Här kommer en personlig favorit! Passar bra nu när sommaren står för dörren.
Smaklig måltid och ha en bra vecka.
Lena
Matjestårta 10-12 bitar
Tillagningstid: ca 30 minuter + 3-4 timmar att stelna.
Botten: 75 g smör eller margarin
300 g kavring
Fyllning: 4 gelatinblad
2 burkar (á 200 g) matjesill
1 rödlök
250 g kesella
3 dl gräddfil
Garnering: kokta äggklyftor, gräslök, purjolök, rädisor
Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare.
Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen till en botten,
i en bakform med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter.
Ställ formen i kylskåp ca 15 minuter så att bottnen kan stelna.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Finhacka sill och lök.
Blanda hacket med kesella och gräddfil. Smaka eventuellt av med lite
sillspad. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme
i en kastrull. Låt svalna lite.
Blanda gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbottnen.
Ställ i kylen för att stelna. Det tar ca 3-4 timmar.
Garnera med skivor av rädisor, hackad gräslök, strimlor av purjolök
och kokta äggklyftor.